ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ

OKULUMUZDA ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ KURULUM ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR. (TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 45001İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi)

02.05.2024 230

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ BİLGİLENDİRME YAZISI

Okulumuz Gelişen değişen  eğitim koşullarına hızlı bir şekilde yanıt verebilmek için  entegre yönetim sistemine geçiş yapmanın ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Entegre Yönetim Sistemine  en kısa sürede ve en kaliteli  bir şekilde geçişin  bütün paydaşların katkısı ile olabileceğini  bilmekteyiz. Bu bilinçle siz değerli eğitim paydaşımızla okulumuzda yürüteceğimiz 3 Entegre Yönetim Sistemi ile ilgili küçük bir bilgilendirme hazırlamış bulunmaktayız.

ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi

Kalite yönetim sisteminin uygulanması, kuruluşun genel performansını artırmaya yardımcı olması ve sürdürülebilir kalkınma girişimlerine sağlam bir temel oluşturması bakımından, kuruluş açısından stratejik bir karardır. Sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sistemidir.

Bu Yönetim Sistemi;

• Okulumuzda kalite anlayışının gelişimini,
  • Belirlenen kalite yönetim sistemi şartlarına uygunluğun gösterilmesi kabiliyeti,
  • Bağlamı ve hedefleri ile ilgili risk ve fırsatları belirleme,
  • Uygulanabilir birincil ve ikincil mevzuat şartlarına uygun  Eğitim hizmetlerini sürekli sağlama kabiliyeti,
  • Verimliliğin artmasını,
  • Etkin bir yönetimi,
  • Maliyetin azalmasını,
  • Çalışanların tatminini,
  • Kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi,
  • Tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü,
  • Şikayetlerin azalmasını, memnuniyetin artmasını,
  • Ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanabilirliği sağlamaktadır.

TS ISO EN 45001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Bir kuruluş çalışanlarının ve faaliyetlerinden etkilenmesi mümkün olan diğerlerinin iş sağlığı ve güvenliğinden sorumludur. Bu sorumluluk bu kişilerin bedensel ve zihinsel sağlıklarının desteklenmesi ve korunmasını da kapsar.

Bir İSG yönetim sisteminin uygulamaya konulmasındaki amaç, kuruluşun güvenli ve sağlıklı iş yerleri sağlamasına imkân vermesi, çalışmaya bağlı yaralanma ve hastalıkların engellenmesi ve İSG performansını sürekli olarak geliştirilmesidir

Bu Yönetim Sistemi;

• Yasal ve düzenleyici şartlara uyumun arttırılmasını,
  • Güvenli ve sürdürülebilir bir çalışma ortamının sağlanması yolu ile kurum kültürünün oluşturulmasını ve aidiyet duygusunun geliştirilmesini,
  • Yaralanma, sakatlık ve özellikle meslek hastalıklarının önlenmesini,
  • İş gücü kaybının önlenmesini
  • Olumlu imaj oluşturulmasını ve marka değerinin arttırılmasını,
  • Toplum sağlığının tesis edilmesinde proaktif önlemler ile etkin şekilde rol alınmasını sağlamaktadır.

TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

Her geçen gün daha da küçülen dünyamızın kaynaklarının sonsuz olmadığı, ürün ve faaliyetlerin çevre etkilerinin yerel ve bölgesel kalmayıp, global olduğu artık tüm dünyada kabul edilmiştir. Bu bilinç çevresel etkilerin yasal uygulamalardan ziyade piyasa kuvvetleri ile kontrol edilmesi ihtiyacını da beraberinde getirmiştir.

Bu standardın amacı, kuruluşlara çevreyi korumak ve sosyoekonomik ihtiyaçlarla denge içerisinde değişen çevre şartlarına tepki vermek için bir çerçeve sağlamaktır. Bu standard, kuruluşların kendi yönetim sistemi için belirlediği amaçlanan çıktılarına erişmek için kuruluşlara şartlar belirler.

Bu Yönetim Sitemi;

• Ulusal ve/veya uluslararası mevzuatlara uyumun artması,
  • Kuruluşa uygunluk yükümlülüklerinin yerine getirmesinde yardım edilmesi,
  • Çevresel performansın artması,