KODLUYORUM

Günümüz teknoloji çağı ve artık çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren teknoloji ile iç içe.

Çocukların kullandıkları tabletleri, bilgisayarları faydalı hale getirmek için kodlama çok doğru bir başlangıç!

Okul öncesi dönem çocuklarının kodlama ile erken yaşta tanışması ileriki hayatlarında kodlamayı daha kolay anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olur. Bununla birlikte erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocukların gelişimleri de olumlu olarak etkilenmekte. Kodlama sırasında karşılarına çıkan problemleri çözmeye çalışırken problem çözme becerileri, arkadaşları ile etkinlik boyunca etkileşim halinde oldukları için iletişim becerileri gelişir. Okul öncesi gruplarda kullanılan kodlama materyalleri, hikayeler, oyunlar aracılığı ile çocuklara öğretilir. Bu sayede çocuklar deneyerek ve eğlenerek öğrenirler.

Özetleyecek olursak okul öncesi gruplarda kodlama çalışmaları, doğru adımlarla uygulanırsa, problem çözme, grup çalışması, yaratıcı düşünme gibi birçok 21. yüzyıl becerisinin arttırılmasını, bu yaş grubunda verilecek kazanımların deneyerek eğlenerek kalıcı olarak öğrenilmesini ve bilim, teknoloji, matematik, mühendislik gibi konularda çocukların küçük yaşta bilgi sahibi olmalarını sağlar

21.02.2022 9