Günümüzde güvenli gıda üretimi için hammaddeler, katkılar, yardımcı diğer maddeler ve ambalaj malzemelerinin üretiminden başlayarak tedarikçilerin seçimi ve değerlendirmesini, işletmeye kabulünü, üretim aşamalarını, son muhafaza ve sevkiyat dahil olmak üzere kontrol altında tutan bir yaklaşımın gerekliliği ortaya çıkmıştır. Biz de okul olarak bu gerekçelere bağlı olarak, okulumuzda TS EN İSO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemini okulumuza kurmak için gerekli çalışmalara başladık
GIDA GÜVENİRLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ POLİTİKASI |
Doküman No |
DD- |
|
Yayin Tarihi |
19.04.2025 |
||
Revizyon No |
00 |
||
Revizyon Tarihi |
00 |
||
Sayfa Numarası |
1 / 1 |
- İsmail Hazar Anaokulu olarak, faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda tüketicilerimize güvenli, kaliteli ve yasal gerekliliklere uygun beslenme hizmeti sunmak temel ilkemizdir.
Bu doğrultuda;
-Gıda güvenliği ile ilgili yasal mevzuatlara, müşteri şartlarına ve uluslararası standartlara tam uyum -sağlamayı,
-Hammaddeden son ürüne kadar tüm süreçlerde tehlike analizleri yaparak riskleri kontrol altına almayı,
-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'ni uygulamayı, sürekli iyileştirmeyi ve etkinliğini -sağlamayı,
-Tüm çalışanlarımıza gıda güvenliği bilincini aşılamayı ve gerekli eğitimleri sunarak gelişimlerini desteklemeyi,
-Tedarikçilerimizle iş birliği içinde çalışarak tedarik zincirinde gıda güvenliğini sağlamayı,
-Gıda güvenliği politikamızın tüm paydaşlar tarafından anlaşılmasını, uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamayı
Taahhüt ederiz.
-Amacımız; tüketici sağlığını en üst düzeyde koruyan, güvenilir ve kaliteli beslenme sunarak okullara örnek bir kuruluş olmaktır.
Özgür YILDIRIM
Okul Müdürü